2024. április 29.
Nem engedték be a diszkóba a szabolcsi zenészeket

Nem engedték be a diszkóba a szabolcsi zenészeket

Valószínűleg a származásuk volt a probléma.

Kínos incidens áldozatai lettek a Parno Graszt roma folkzenekar tagjai szombaton Budapesten. A zenekar több tagját ugyanis nem engedték be egy diszkóba.

A Parno Graszt pénteken még teltházas koncertet adott az óbudai Kobuci Kertben, de a szabolcsi banda több zenésze még szombaton is Budapesten maradt, és szerettek volna elmenni szórakozni.

A Nyugati téren lévő Remix Disco biztonsági őrei azonban nem engedték be a hatfős társaságot. A zenészek próbáltak utánajárni, hogy miért nem mehetnek be, de csak annyit mondtak nekik a kidobók, hogy kamerarendszer van felszerelve a bejáratnál, és nekik leszóltak rádión, hogy ne engedjék be őket.

Bár nem mondták a zenészek szemébe, a zenekar menedzserei szerint nagyon valószínű, hogy azért nem engedték be őket, mert roma származásúak.

Mindez azért is felháborító, mert a Parno Graszt Magyarországon és nemzetközi szinten is elismert zenekar.

 (forrás:http://szabolcsihir.hu/helyben-jaro/2018/04/nem-engedtek-be-az-ismert-szabolcsi-zeneszeket-egy-pesti-diszkoba-mert-romak)

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.