2024. május 7.
Már intelligens applikációval is segíthetjük leszokásunk

Már intelligens applikációval is segíthetjük leszokásunk

Okostelefonunk és okosóránk is támogathat minket a bűzrudacska lerakásában.

Hiába köztudottak a dohányzás egészségkárosító hatásai, a rossz szokás továbbra is igen elterjedt. Ugyanakkor most már a mesterséges intelligenciát is bevetik a leszokásunk segítésében. A Kiwi.ai által jegyzett Cue Assistant – mely letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból is – kitanulja dohányzási szokásainkat, majd átsegít minket a nehezebb periódusokon. „Olyan mint egy aggódó barát, aki pont akkor ugrik elő, mikor éppen rágyújtanánk” – írja le az applikációt a Trend hunter.

A Cue Assistant összeveti orvosi tudását az általunk szolgáltatott adatokkal, hogy megértse szükségleteinket. Nem csak azt követi le, hogy mikor megyünk ki bagózni, hanem olyan változókat is nyomon követ, mint a nikotinbevitel. Így az applikációnak nagyon jó sejtése van, hogy mikor lenne szükségünk egy szálra, fizikailag és lelkileg.

A Cue Assistant ezenfelül meg is jutalmaz minket, ha ellen tudunk állni, illetve közösségi teret is biztosít, ahol a leszokók tanácsokkal tudják ellátni egymást. Természetesen nem ez az első leszokást segítő applikáció, vannak, melyek megtakarításainkkal ösztönöznek, vagy éppen egészségünk javulásával motiválnak.

Megosztás

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

Hello Ország

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

  • 2024.05.6

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison.

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.