Kóser élelmiszerekkel teremtenek munkahelyet | Hello
2024. április 29.
Kóser élelmiszerekkel teremtenek munkahelyet

Kóser élelmiszerekkel teremtenek munkahelyet

Európai kóser logisztikai központot épít az Agro Rehab Nonprofit Kft. a fényeslitkei ipari parkban. A mintegy egymilliárd forint értékű beruházás alapkövét csütörtökön helyezték el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község határában.

Szabó György, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, a cég kisvárdai gazdaságában állítják elő a kóser piac számára ritka terményeket - elsősorban brokkolit és karfiolt - , és ezeket az élelmiszereket szeretnék a most épülő logisztikai központ segítségével értékesíteni.

A tervek szerint ez év végétől működő központ remélhetőleg hídként fog funkcionálni az európai, az izraeli és az amerikai kóserélelmiszer-piac ellátásában - fogalmazott az ügyvezető igazgató. Szavai szerint a hatezer négyzetméter alapterületű központ körülbelül négyezer raklap tárolására lesz alkalmas, magában foglal majd egy háromezer raklap kapacitású szárazáruraktárt, valamint a fagyasztott és hűtött termékek raktárát.

Európában, főleg Antwerpen, Párizs és London irányába kezdik majd meg a kóser élelmiszerek értékesítését - tette hozzá Szabó György.

Az eseményen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bejelentette, hogy a kóser logisztikai központon kívül hamarosan egy világítástechnikai eszközöket gyártó- és összeszerelő üzem is megépül a fényeslitkei ipari parkban. Mint mondta, a központ egyszerre értékteremtő, munkahelyteremtő vállalkozás és több szempontból is előremutató, innovatív kezdeményezés. Azt is jelenti, hogy ma Magyarországon érdemes hosszútávra tervezni. A jövőt az ország minden pontján írják, ahogy Budapesten, úgy Fényeslitkén is, a település stratégiai szerepet kap, de a fejlesztéssel az egész megye versenyképessége javul.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium politikai államtitkára arról beszélt, hogy az elmúlt években Magyarországot sikerült felhelyezni a kóser élelmiszerpiac térképére, amely mintegy 20 milliárd dolláros forgalmat bonyolít le.

A Logisztikai Központ izraeli, angol közreműködéssel jön létre a Magyarország kormánya által biztosított forrásból és kiegészíti a kisvárdai fóliasátor teleptárolási kapacitását is. A több mint 5.000 négyzetméter hasznos területen működő logisztikai ellátó központ legalább 45 új munkahelyet teremt a jövő év január 1-től.

(forrás: https://frissmedia.hu/hir/egymilliardos-beruhazas-uj-munkahelyek-fenyeslitken/6794 )

Megosztás

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

Hello Gazdaság

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

  • 2024.03.19

A költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendezÅ‘dést hozhat a piacon az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenÅ‘ tendencia figyelhetÅ‘ meg az IT szakemberek foglalkoztatásában. Â