2024. április 19.
Ez volt a lényeg a 20. héten

Ez volt a lényeg a 20. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Magyarország átvette az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnökségét a múlt héten. A megbízatás 2021. november 17-ig tart.

 

Szombatra elérte az ötmilliót a beoltottak száma Magyarországon, így megszűnt a kijárási tilalom, és nem kell maszkot viselni az utcán.

 

Legalább 127 ember tűnt el a nyugat-indiai Mumbai partjainál, miután a Tauktae nevű ciklon lecsapott a térségre, és felborította a hajót, amelyen utaztak – közölték hatósági források.

 

Fejbe lőtték a Black Lives Matter vezető aktivistáját Londonban. A rendőrség szerint nincs arra utaló jel, hogy Sasha Johnson célzott támadás célpontja lett volna.

 

Belorusz vadászgépek kényszerítettek földre egy Ryanairt. Az utasszállítón tartózkodott a szélsőségesnek tartott NEXTA korábbi főszerkesztője, akit őrizetbe vettek. Az egész világ tiltakozik.

 

Elhunyt Puhl Sándor. Minden idők legsikeresebb magyar futball játékvezetője 65 évet élt.

 

Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel csatára nyerte az európai Aranycipőt, miután 41 góllal zárta a német labdarúgó-bajnokság elmúlt idényét. A Messi mögött 3. helyen végző Ronaldo lett az első olyan játékos, aki a Premier League, a la Liga és a Serie A gólkirályi címét is be tudta gyűjteni.

 

Milák Kristóf a 200 után a 100 méter pillangón is aranyérmes lett, ezzel ő lett az egyetlen duplázó a hazai rendezésű tornán. A magyar csapat öt arannyal, négy ezüsttel és hat bronzzal zárta a budapesti vizes Európa-bajnokságot 

  

A hét száma: 1400 milliárd
Az Index szerint hatalmas pofont kapott a kriptodevizák piaca a múlt héten. Az óriási ralit brutális esés követte: vasárnapról vasárnapra a teljes piaci kapitalizáció 2200 milliárd dollárról 1400 milliárd dollárig esett. 

Megosztás

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

Hello Világ

11 év után tér vissza a világ egyik legjobb sorozata

  • 2022.10.20

A BBC Earth magyar csatornáján október 30-tól látható az a lenyűgöző természetfilm sorozat, amely 6 epizódban mutatja be bolygónk olyan részeit, ahová csak a televízió segítségével juthatunk el, és amelynek látványa talán segíthet abban, hogy többet tegyünk a Föld és az élővilág megmentéséért.