2021. május 8.
Röplabdacentrum épült Nyíregyházán

Röplabdacentrum épült Nyíregyházán

Elkészült a nyíregyházi Continental Aréna területén kialakított strandröplabdaközpont, melyet pénteken adtak át a nyírségi nagyváros sportlétesítménye mellett. A beruházás 14 millió forintba került.

A két, szabványos méretű pályát magában foglaló Hübner Beach Volleyball Centrum avatóján Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta, ez a harmadik ilyen sportlétesítmény a városban, a Városi Stadion és sóstógyógyfürdői strand után a belvárosban is lehetőség van használni az állandó jelleggel működő strandröplabdapályákat.

Ez a fejlesztés az önkormányzat, a Nyíregyházi Sportcentrum és a német tulajdonú Hübner-H Kft. közös sikere - jelentette ki a városvezető. Kovács Ferenc emlékeztetett, az idei női röplabda Magyar Kupában győztes Fatum-Nyíregyházának is nagy része van a sportág helyi népszerűségében.

Ingo Heerdt, a Hübner-H Gumi és Műanyagipari Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a német társaság nyolc éve rendez amatőr strandröplabda-bajnokságot Nyíregyháza főterén, az eddigi időszakos nyári jelleget szeretnék kiváltani az állandóan üzemelő röplabdacentrummal.

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, a stadionban ingyenes, amatőr szintű, de rendkívül népszerű strandröplabdázás zajlik, ha ez a pálya nincs, akkor Nyíregyházán nincsen a most tapasztalható "röplabda-őrület".

A nagyközönség előtt június 1-jén nyílik meg a Hübner Beach Volleyball Centrum, a cél egy olyan amatőr strandröplabda-klubélet létrehozása, amelyhez - egy klubtagsági belépő kiváltásával - bármelyik röplabdaszerető nyíregyházi csatlakozhat - ismertette Kósa Árpád. A tervek szerint a belépő kiváltása mellett egy jelképes díjat is meg kell fizetniük az érintetteknek.

Az új centrum két pályája alkalmas lesz hazai versenyek megtartására is.

Megosztás

Így maradj egészséges mozgással a vírus idején

Hello Sport

Így maradj egészséges mozgással a vírus idején

  • 2020.12.9

A járványhelyzet többféle módon szab gátat a mindennapi mozgásnak, a tanácstalanság és rossz idő otthonmaradásra kényszerítheti a sportolni vágyókat. Íme, egy kisokos, amelyben szakértők mondják el, hányféle módja van annak, hogy biztonságban, a szabad levegőn is tudjunk mozogni.