2021. július 28.
Röplabdacentrum épült Nyíregyházán

Röplabdacentrum épült Nyíregyházán

Elkészült a nyíregyházi Continental Aréna területén kialakított strandröplabdaközpont, melyet pénteken adtak át a nyírségi nagyváros sportlétesítménye mellett. A beruházás 14 millió forintba került.

A két, szabványos méretű pályát magában foglaló Hübner Beach Volleyball Centrum avatóján Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta, ez a harmadik ilyen sportlétesítmény a városban, a Városi Stadion és sóstógyógyfürdői strand után a belvárosban is lehetőség van használni az állandó jelleggel működő strandröplabdapályákat.

Ez a fejlesztés az önkormányzat, a Nyíregyházi Sportcentrum és a német tulajdonú Hübner-H Kft. közös sikere - jelentette ki a városvezető. Kovács Ferenc emlékeztetett, az idei női röplabda Magyar Kupában győztes Fatum-Nyíregyházának is nagy része van a sportág helyi népszerűségében.

Ingo Heerdt, a Hübner-H Gumi és Műanyagipari Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a német társaság nyolc éve rendez amatőr strandröplabda-bajnokságot Nyíregyháza főterén, az eddigi időszakos nyári jelleget szeretnék kiváltani az állandóan üzemelő röplabdacentrummal.

Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, a stadionban ingyenes, amatőr szintű, de rendkívül népszerű strandröplabdázás zajlik, ha ez a pálya nincs, akkor Nyíregyházán nincsen a most tapasztalható "röplabda-őrület".

A nagyközönség előtt június 1-jén nyílik meg a Hübner Beach Volleyball Centrum, a cél egy olyan amatőr strandröplabda-klubélet létrehozása, amelyhez - egy klubtagsági belépő kiváltásával - bármelyik röplabdaszerető nyíregyházi csatlakozhat - ismertette Kósa Árpád. A tervek szerint a belépő kiváltása mellett egy jelképes díjat is meg kell fizetniük az érintetteknek.

Az új centrum két pályája alkalmas lesz hazai versenyek megtartására is.

Megosztás

5 hiba, amitől hatástalan lesz az edzés

Hello Sport

5 hiba, amitől hatástalan lesz az edzés

  • 2021.05.28

Újra belevágnál az edzésbe, és jól szeretnéd csinálni? Vagy épp ellenkezőleg, már egy ideje végzed a gyakorlatokat, mégsem látod az eredményt? Akkor ez a cikk Neked készült, íme azok a jellemző hibák, melyek megakadályozhatják, hogy az edzések elérjék a céljukat – szakértő tippjeivel.

Bemelegítés és nyújtás - pontosan mit és hogyan?

Hello Sport

Bemelegítés és nyújtás - pontosan mit és hogyan?

  • 2021.05.24

Sokan megfeledkeznek a bemelegítésről és edzés végi levezetésről, nyújtásról egy-egy mozgás alkalmával. Sportágtól függetlenül sosem érdemes testünk átmozgatása nélkül elkezdeni az edzést, hiszen egy jó bemelegítéssel sok más pozitívum mellett a sportsérülések nagy része is elkerülhető. Azonban nem mindegy, hogy miként végezzük ezeket az átmozgatásokat – szakértő tippjeivel.