2024. április 26.
Nyíregyházi Állatpark: húsvétra befejezik a munkát

Nyíregyházi Állatpark: húsvétra befejezik a munkát

Húsvétra befejezik a Nyíregyházi Állatpark látogatócentrumának építését, valamint elkészül a hópárducok nyitott kifutója is.

A látogatócentrum és a kifutó egy hétmilliárd forintos beruházás első fázisa, mondta el Gajdos László, az állatpark igazgatója.

A látogatócentrumban a park irodái kapnak majd helyet, de március végétől a sóstógyógyfürdői látványosság új bejárata is ez lesz. A munkálatok a centrumban jól haladnak. A beruházás keretein belül a centrumban modern pultokat, bankautomatákat, pénzváltót, pénztárakat, kerékpártárolókat helyeznek el a bejárathoz, emellett a beléptető vonalakat is kialakítják, fejlesztik az informatikai rendszert, valamint dolgozói parkolókat, gépészeti helyiségeket alakítanak ki. 

A tervek szerint a főbejárat akadálymentesített lesz, és házi múzeummal találkozhatnak majd a látogatók, illetve állatbemutatókat is fognak tartani.

A látogatócentrumban helyet kap egy fóka-látványmedence, illetve egy hópárcuckifutó is, mely a hópárducok eredeti élőhelyét fogja imitálni.

Egy másik építkezés befejezése is várható 2018-ban. Gajdos László elmondta, hogy  a park túloldalán épülő Pangea Ökocentrumot és Szállodát június végén adják át. A hotelben 38 szoba kap helyet, oktató- és konferenciaközpontot hoznak létre benne, több mint 1,6 milliárd forintból.

2019 sem lesz eseménytelen, a jégkorszak világát bemutató interaktív látványosság épül meg a jövő évben, csaknem 4 milliárd forintból. Ez jelenleg előkészítés alatt áll. Az India-házat is jövőre tervezik megépíteni.

 

 

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.