2024. április 25.
Speciális egészségügyi védőszemüveget gyártanak a nyíregyházi LEGO gyárban

Speciális egészségügyi védőszemüveget gyártanak a nyíregyházi LEGO gyárban

A LEGO Csoport a magyarországi gyárában is speciális védőszemüvegek gyártásába kezdett. A legyártott eszközöket az országos egészségügyi hatóságok rendelkezésére bocsátják, igény esetén pedig az egyes intézményekhez is eljuttatják.

A Nyíregyházán és környékén működő gyermekorvosokhoz juttatják el azokat a csomagokat, amelyekben a védőszemüvegeken kívül gyermek méretű maszkok, fertőtlenítőszerek és egyéb védőfelszerelések találhatók. A vállalat a most átadott csomagok mellett 15 000 védőszemüveget ajánlott fel a nyíregyházi polgármesteri hivatal részére, hogy a városi fenntartású intézmények dolgozóihoz is eljusson a felszerelés.

 

A kezdeményezés a vállalat dániai központjában indult, ahol a mérnöki tervező részleg munkatársainak jutott eszébe, hogy védőszemüvegeket gyártsanak, miután tudomásukra jutott, hogy szűkösen állnak csak rendelkezésre védőeszközök. A csapat villámgyorsan megtervezte a szemüvegeket, tesztelte a termelést és a gyárban több fröccsöntő gépet is e termék gyártására állítottak át. Egy ilyen folyamat a szokásos körülmények között fél évet vesz igénybe, de ebben az esetben mindössze három hétre volt szüksége a LEGO Csoport munkatársainak. Miután Dániában tesztelték és jóváhagyták az új védőszemüveget, Nyíregyházán is megkezdték a védőeszköz gyártását, ezzel támogatva a koronavírus elleni harcot Magyarországon. A nyíregyházi gyár jelenleg naponta 3 700 darab védőszemüveget képes előállítani.

 

 

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a kialakult helyzetre gyorsan tudtunk reagálni, dániai és magyarországi üzemeinkben több mint 100 kolléga dolgozott mindent beleadva azon, hogy elkészülhessenek a védőszemüvegek – mondta Ruzsinszky-Takács Ilona, a LEGO Manufacturing Kft. minőségért és munkavédelemért felelős igazgatója. –Nyíregyházán 10-15 fő dolgozik műszakonként a szemüvegek gyártásán, a fröccsöntéstől egészen azok raktárba kerüléséig.” A nyíregyházi LEGO gyárban a speciális védőeszközök gyártását kifejezetten erre a célra kijelölt gépek végzik, így ez a kezdeményezés nincsen hatással a játékok gyártására, ami zavartalanul folyik tovább.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.