2024. április 26.

Hatalmas adomány a kisvárdai kórháznak

A Kisvárdai Jótékony Nőegylet vásárolt ápolást segítő eszközöket – decubitus matracokat, több, mint 500 ezer forint értékben. Az adományt a II. Kisvárdai Anna-bálon és az általuk szervezett „ruhabörzén” összegyűjtött pénzből tudták fedezni a Felső-Szabolcsi Kórház Krónikus Osztálya számára.

Az adomány átadásakor a kórház főigazgatója, Hegyi Henrik köszöntötte a Nőegylet megjelent tagjait, Lénárt Andrásné elnökasszonyt, Leleszi Tibort Kisvárda polgármesterét, valamint Nagy Józsefné alpolgármestert. Az igazgató úr elmondta, a kórház a közeljövőben az egylet által kapott 12 matrac mellé további ötvenet vásárol majd.

Lénárt Andrásné beszédében kitért arra, hogy a Kisvárdai Nőegylet 1886-ban alakult meg, és már a kezdetektől humanisztikus célok vezérelték. Mint mondta, az eredeti célok és elvek szerint szeretnék folytatni a továbbiakban is a munkájukat, tagjaik kitartóan dolgoznak a közös cél elérésének érdekében. Leleszi Tibor, a város polgármestere pedig kiemelte, örül neki, hogy a városa ilyen különösen eredményes és összetartó.

Az átadási rendezvény végén a matracokat az osztály dolgozói végső helyeikre tették.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.