2024. április 26.
Felújítások a nyíregyházi kórházban

Felújítások a nyíregyházi kórházban

Lakossági kezdeményezésre újították fel a Jósa András Oktatókórház sóstói úti telephelyén az aszfaltutat. A kivitelezési munkálatok alig egy hónapig tartottak. A beruházás közel 20 millió forintba került és 1600 négyzetméternyi aszfaltot érint.

A munkálatokat áprilisban kezdték, ez idő alatt a betegellátás és a kórházba való közlekedés zavartalanul működött. A teljes felújításra azért volt szükség, mert kátyúzással már nem lehetett helyreállítani az út állapotát. Ezért a kórház az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Visz major Bizottságának támogatásával 1600 négyzetméternyi utat újított meg közel 20 millió forintból.

Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta, a kórházban lévő aszfalt már 40 éve nem volt felújítva. Elmondása szerint nagyon sok beteg panasz érkezett, a kollégák és mentősök részéről is és örül neki, hogy sikerült állami támogatáshoz jutnia a kórháznak.

A munkálatokat végző kivitelező az aszfaltozáson túl térítésmentesen elvégezte a kátyúzást az újra nem aszfaltozott utakon.

A fejlesztések a Pulmonológiai Osztályon fognak folytatódni, amely 1965 óta nem volt újítva. A felújításra 150 millió forint áll a kórház rendelkezésére. A fejlesztés során felújítják a vizesblokkokat, valamint megerősítik a födémeket is, emellett tervezik a folyosók és kórtermek felújítását is.

A kivitelezési munkálatokat várhatóan egy hónap múlva kezdik el, a betegellátás remélhetőleg zavartalanul fog működni.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.