Bronzéremmel tértek haza a szabolcsi tűzoltók | Hello
2024. április 27.
Bronzéremmel tértek haza a szabolcsi tűzoltók

Bronzéremmel tértek haza a szabolcsi tűzoltók

Harmadikok lettek a nyírbátori hivatásos tűzoltók az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen április 20-án, Móron. A püspökladányi tűzoltók alig több mint fél perc alatt teljesítették a futamot. A második helyen Baranya, harmadikként pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye végzett.

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság negyedik alkalommal rendezte meg a hivatásos tűzoltók számára az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyt a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban. A viadalon összesen tíz megyei és a fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóság csapata indult. 

A hét fős csapatok kétszer álltak rajthoz, a végeredményt a futamidő határozta meg. A tűzoltók a pályán egy egyköbméteres, vízzel teli versenykádba merítették a kismotorfecskendőhöz szerelt szívótömlőt, miközben a csapat másik része kigurította és összekapcsolta a tömlőket, megnyitotta az osztót, a sugárcsövek pontos irányításával pedig egyenként tíz liter vizet lőtt a céltáblákba.

Az első helyen a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata végzett. A dobogó második és harmadik foka között csupán négy tized másodperc döntött, így ezüstéremmel a Baranya megyéből érkező pécsi, bronzéremmel pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyírbátori tűzoltók tértek haza. 

(forrás: http://haromhatar.hu/index.php/hirek/helyi-hirek/4964-dobogosok-lettek-a-nyirbatori-tuzoltok.html)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány. 

Â