2024. május 18.
Állami pénzből épül egy újabb szálloda

Állami pénzből épül egy újabb szálloda

A Hunguest Hotels a négycsillagos, nyíregyházi Sóstó Resort Spa üzemeltetését nyerte el. A szállodát azért döntően állami pénzből, a Modern Városok Program keretében húzzák föl.

 

A választás harmadnapján már be is esett egy újabb szálloda Mészáros Lőrinc cégébe. Egy nyíregyházi négycsillagos wellness hotellel bővül ugyanis a Hunguest Hotels lánc. Az új szálloda ugyanakkor nem kerül be tulajdonjogilag is a rendszerbe. A szállodacsoport mögött álló Konzum Nyrt. közleménye szerint ugyanis a társaság – a nyíregyházi önkormányzat és a Sóstó Gyógyfürdő Zrt. által kiírt – közbeszerzési eljárás keretében nyerte el a tervek szerint novemberben nyíló Sóstó Resort Spa & Conference Hotel üzemeltetését.

A közlés szerint a város és a nyíregyházi élményfürdőt üzemeltető önkormányzati vállalat közös beruházásában összesen 4 milliárd forintból épülő, superior besorolású szálloda, 10+5 évre szóló üzemeltetési jogát vitte el a Hunguest Hotels – tette közzé a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Magyarán szállodát felépítették közpénzből – amit Mészáros cég – ismeretlen bérleti díj fejében – üzemeltet.

A 9 ezer négyzetméter alapterületű, 122 szobás intézmény Nyíregyháza legkomplexebb szolgáltatást nyújtó szállodája lesz – büszkélkedik. Az épületben 195 férőhelyes, teraszos étterem, 200 fő befogadóképességű konferenciaterem, gyermek élménysziget, business-sarok, ajándékbolt is a vendégek rendelkezésére áll majd – hangoztatják. A lánc részéről nem felejtik el hangsúlyozni, hogy a Sóstó Resort Spa & Conference Hotel prímán illeszkedik majd a Hunguest Hotels Zrt. kínálatába.

Csak a tisztánlátás végett a történetnek akad egy „kellemes” mellékszála. Mégpedig az, hogy a szóban forgó hotel építése döntően állami pénzen történik, egészen pontosan a Modern Városok Program keretében, s ebből a forrásból húzzák föl. Ezzel kapcsolatban, pontosabban az üzemeltető kiválasztásával kapcsolatban tavaly ősszel az önkormányzatnál egy zárt ülést is tartottak, ahol szállodaszakértők tájékoztatóját is meghallgatták. Akkor azt is közölték, hogy az építési költségek tetemesebb részét, mintegy 3,1 milliárd forintot a kormány biztosítja, a fennmaradó összeget a város önerőből, az OTP Bank segítségével fedezi.

(forrás: https://zoom.hu/hir/2018/04/11/egy-kozpenzbol-epult-szallodaval-meszaros-lorinc-hotellanca/)

 

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.