2024. április 19.
Hangszóró wimbledoni teniszlabdákból

Hangszóró wimbledoni teniszlabdákból

Ez a Wimbledonban használt teniszlabdákba épített Bluetooth-os hangszóró a gömb természetes akusztikáját használja fel a tökéletes hangzáshoz, és remek szuvenír lehet az ütős sportág rajongói számára.

A legjobb vezeték nélküli hangszórók hordozhatók, tartósak és kiváló minőségű zenei hangzásra képesek. Ezért is esett a teniszlabdákra a Rogue Projects tervezőiroda vezérigazgatójának választása, aki mellesleg lelkes teniszező. Évente több mint 230 ezer labdát „pazarolnak el” a Grand Slam teniszversenyek alatt, így a belőlük készült hangszórók nem csupán egy ötletes, de egy újrahasznosító projekt részét is képezik.

 

Akár hét órát is bír az akkumulátora

A hangszórókat hearO-nak nevezték el, és egyetlen gombnyomással lehet őket csatlakoztatni telefonokhoz vagy más médialejátszókhoz. A hangfal réseit a Fibonacci-spirál mintája alapján tervezték, a töltéshez pedig egy mágneses állomást készítettek, melyre fel lehet helyezni a labdát. Az akkumulátor akár hét óráig is kitart folyamatos zenehallgatás mellett. A teniszlabdás hangszórók legnagyobb erőssége az egyszerű kialakításban rejlik. A labdák tetejét egy hidraulikus préssel vágták le, a belső gumiréteg az akusztikán javít, a külső szöszös felület pedig a sérülések elkerülés miatt optimális. Az összes hearO hangszóró olyan teniszlabdákból készült, melyeket a 2016-os wimbledoni teniszversenyen használtak. A termék ára 60 angol font, ami ugyan több mint húszezer forint, ám egy ilyen hangszóró sajátos múltja miatt még mindig különlegességnek számít.

(via Business Insider)

Megosztás