2024. április 23.
A hollandok nyomtattak egy acélhidat Amszterdamban

A hollandok nyomtattak egy acélhidat Amszterdamban

Ez bizony már az építészet jövője.

Ha minden jól megy, Amszterdamban egy csatorna két partját fogja összekötni ez a robotok által 3D nyomtatással készített rozsdamentes acélszerkezet – számolt be a Mashable.

A több mint 12 méter hosszú és 6 méter széles híd nagyjából négy és fél tonnás súllyal rendelkezik. Használatba vétele előtt természetesen még alaposan letesztelik, hogy valóban bírja-e azt a mennyiségű terhelést, amennyire hitelesíteni szándékozzák. Amennyiben beválik, úgy nem csak a holland főváros két pontját fogja összekötni, hanem a jelen építészetét a jövőével.

Korábbi cikkünkben egy nyomtatott házat mutattunk be, mely a legszegényebbek lakhatási problémáit oldhatja meg, de nagyban meggyorsíthatja a „normál” építkezéseket is.

Kép: dezeen.com, ahol egy másik szuper videót is talál a munkálatokról.

Megosztás

A daytime buliké a jövő? - hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

Hello Trend

A daytime buliké a jövő? - hazai és nemzetközi szinten is egyre több a nappali bulizási lehetőség

  • 2024.04.15

2024-ben a bulizás új dimenzióba lép: a nappali bulik egyre népszerűbbek hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A fiatalok és fiatal felnőttek, de az idősebb generáció is egyre inkább az éjszakai élet hagyományos keretein túlra nyit, és a nappali órákban keresik a szórakozás lehetőségeit. Mik a daytime bulik előnyei, miben másabb az éjszakai partiktól és hogyan reagálnak erre a társadalom különböző generációi? Az Instant-Fogas körképe.