2024. április 18.
Ez volt a lényeg a 36. héten

Ez volt a lényeg a 36. héten

Az elmúlt hét legfontosabb híreinek rövid összefoglalója.

Nyolcvannyolc éves korában meghalt Jean-Paul Belmondo – közölte a világhírű francia színész ügyvédje hétfőn az AFP francia hírügynökséggel.

 

Kedden megalakult Afganisztánban a tálib kormány, amelynek belügyminisztere megtalálható az FBI körözöttjeinek globális listáján. Az egyetemek megnyitották kapuikat a nők előtt, ugyanakkor több független hírügynökség szerint is polgárháború és humanitárius válság fenyeget az országban.

 

Szijjártó Péter francia kollégájával találkozott pénteken, majd azt nyilatkozta, hogy semmi olyan uniós elvárásnak nem fog tudni Magyarország megfelelni, aminek feltétele a pedofil törvény megsemmisítése. Utoljára tizenkilenc éve járt francia külügyminiszter Budapesten

 

Két orvost és egy asszisztenst is letartóztatott a BRFK, számolt be a police.hu. Az egészségügyiseket 14 rendbeli hálapénz elfogadással gyanúsítják.

 

Szombaton volt a New York-i World Trade Center és a Pentagon ellen elkövetett támadások 20. évfordulója. Biden utasítására az FBI eddig titkosított dokumentumokat hozott nyilvánosságra a szeptember 11-i terrortámadásról. Ezekből további részletek derültek ki a szaúdiak szerepéről.   

 

Isten áldd meg a magyart! – mondta anyanyelvünkön Ferenc pápa vasárnap a Hősök terén, az 52. Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjének végén. A Szentatya ez után Pozsonyba utazott, hogy a napokban ellátogasson Kassára és Eperjesre is.

 

A hét száma: 149
Minden mutatójában javított a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) legfrissebb rangsorában, így 149 helyet előrelépve bekerült a világ 300 legjobb felsőoktatási intézménye közé. Ezzel a hazai egyetemek között a legelőkelőbb helyezést érte el, és így a második legtöbbet előrelépő európai felsőoktatási intézmény a TOP 500-ban szereplők között.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.