2024. április 24.

Új parkolási rend május 1-től Nyíregyházán

2018. május 1-től megváltozik a parkolási rend azokon a belvárosi területeken, amelyek túlterheltek, és főként a fizetős utcák és parkolók mellett találhatóak. Az új szabályozásra azért van szükség, mert az ott és a környéken élők mindennapjait rendkívül megnehezíti a rengeteg parkoló autó.

Az új szabályozás szerint azokon a területeken, ahol az általános telítettség eléri a 70%-ot, fizetőssé válik majd a parkolás. Az eddig elkészített hatásvizsgálatok szerint a most fizetőssé tett utcákban az általános érték 98% körüli volt.

A változás a következő utcákat érinti:

Vasvári Pál u. (Dob.u. és Dohány u. között)
Holló u.
Sólyom u., Sólyom köz
Hatzel tér
Csillag u.
Bujtos u. (Géza u. és Inczédy sor között)
Pazonyi tér (Selyem u. vége)
Deák F. u. ( Arany J. u.-Széchenyi u. között)
Kölcsey Ferenc u.
Kiss Ernő u.
Jósa András u.

A Pazonyi tér kivételével (ahol 250 Ft lesz egy óra) 200 Ft/óra lesz a parkolás díja. Az állandó lakcímmel rendelkezők számára a terület illetékese biztosít kedvezményes éves parkolási bérletet, amelynek összege 4070 Ft. A kedvezményes bérlet vásárlásához a forgalmi engedély, valamint a lakcímkártya másolata szükséges.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.