2019. június 18.
És Ön tudja, hogy mi az a blokklánc?

És Ön tudja, hogy mi az a blokklánc?

Egy cikk azoknak, akik még nem bányásznak kriptovalutát.

A Digital Hungary előző cikkében a kriptovalutát magyarázta, egészen konkrétan a Bitcoin, majd felvázoltuk annak előnyeit és hátulütőit. Mostani cikkünkben, ahogy a cím is sugallja, beszélni fogunk a fenti rendszerek lelkét jelentő blokkláncról, a videókártyapiacot átrendező bányászatról, valamint a forkokról (villa), amelyek kapcsán előszedtük az „útelágazódásokat”.

Mi az a blokklánc?

A blokklánc a Bitcoin és egyéb kriptovaluták hátterében meghúzódó forradalmi technológiai újítás, mely a múlt és a jelen valamennyi pénzügyi tranzakciójának részleteit tartalmazza, természetesen a rendszeren belül. Érdemes úgy elképzelni, mint egy gigantikus főkönyvet. Adja magát a kérdés, hogy mégis, miképpen működik?

Használjunk ehhez ez egy példát. Szeretnénk Bitcoint küldeni egy barátunknak, és amikor rátenyerelünk a „küldés” gombra, a tranzakciónk hozzáadódik a blokkunkhoz.

Valahogy így

Amikor a blokkunkban egy adott mennyiségi szintet elérnek az utalások, az elkezd jelzéseket küldeni a hálózat minden kapcsolatának. Ezek a csomópontok, amik alapvetően számítógépek, pedig „kibányásszák” a blokkot, ezzel igazolva a tranzakciót (és közben persze lecsippentve belőle a maguk tiszteletdíját). Az igazolást követően a blokkunk hozzáadódik a lánchoz – ami innentől fogva megmásíthatatlan –, melynek következtében az elutalt összeg megjelenik a kedvezményezett félnél.

A cikket teljes terjedelmében a Digital Hungary oldalán olvashatja.

Megosztás

Mit tehetünk a pollenallergia ellen?

Hello Mozaik

Mit tehetünk a pollenallergia ellen?

  • 2019.05.22

A várva-várt napsütéssel együtt sajnos az allergiaszezon is megérkezett. A virágzó növények tömkelege virágporral tölti meg a levegőt, ami az arra érzékenyeknek komoly megpróbáltatást jelent.

Májusban a vérplazma adás duplán segítség

Hello Mozaik

Májusban a vérplazma adás duplán segítség

  • 2019.05.6

A Vascular Plazma országos plazmaferezis hálózata 7 helyszínen várja az önkéntes vérplazma adókat a „Tedd meg most!” akció keretében, amihez Béres Alexandra, Oláh Gergő és az Alma Zenekar is csatlakozott.