2024. április 19.
Egy napra légy Szigetmonostor művészeinek és éttermeinek vendége!

Egy napra légy Szigetmonostor művészeinek és éttermeinek vendége!

Az egynapos kulturális és kulináris fesztivál célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet.

Ötödik alkalommal rendezik meg összművészeti PirosLábos fesztivált Szigetmonostor macskaköves Fő utcáján 2018. szeptember 29-én, szombaton, amikor az idelátogató kicsik és nagyok kóstolót kaphatnak a helyi konyha és művészet remekeiből. A rendezvényen elfeledett recepteket keltenek életre, porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég, átélhesse, milyen is lehetett régen, illetve milyen most az illatos, fűszeres falusi élet. Régi és új, de mindenképp helyi színes kavalkád várja a látogatókat a következő helyszíneken: Beugró, Bolhapiac, Helyi termék udvar, Játszani-látszani udvar, Kertbarátok udvara, Levendula udvar, Ínyencségek udvara, Menyegzői udvar, Meseudvar, Nagyszülők udvara, Öreg Ház Ízei tanyácska, Régimódi udvar, Sportudvar, Textilológus udvar, Plébánia, Református és a Katolikus templom.

 

Fotó: Kovacs Attila
 

De lesz bölcsész divatbemutató, mesekuckó, teaház, kreatív írás, kiutat mutató labirintus, pónilovaglás, parasztolimpia is, és játszanak sok mindennel, sokféleképpen – hiszen a rendezvény idei motívuma a játék, amely fel-felbukkan és vissza-visszatér a nap folyamán. A rendezvény látogatói kézműves finomságokat, helyi, hagyományos ízeket kóstolhatnak, egy helyi ökotudatos gazdaság fortélyait leshetik el, illetve meseszép portékák közül válogathatnak a vásári forgatagban.

 

A zenei paletta ugyancsak színesnek ígérkezik: lesz népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock éppúgy. Fellépnek a Zuboly, Oravecz György és barátai, helyi zenészek továbbá helyi zenészek barátai.

 

Jó tudni:

·         A fesztiválra való belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges.

·         Szigetmonostor egy bájos falu Budapesttől 25 km-re, a Szentendrei-szigeten. GPS koordinátákkal leírható, műholdképen fellelhető, de kézzelfoghatóan csakis a Dunát komppal átlépve, ide betoppanva válik személyessé és nagyon is szerethetővé a látogató számára.

·         A rendezvény megközelíthető Szentendre és Dunakeszi felől autós komppal, Szentendre belvárosából gyalog, komppal és elektromos busszal, valamint a Tahi hídon keresztül közúton.

Megosztás

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

Hello Mozaik

Hogyan erősítsük immunrendszerünket az őszi időszakban?

  • 2023.09.21

Az ősz beköszöntével az idénygyümölcsök és -zöldségek széles és színes kínálata egyre szűkül és hajlamossá válhatunk a vitaminokban szegényebb, de nehezebb, zsírosabb ételek fogyasztására. Ezzel párhuzamosan egyre kevesebb napfény ér bennünket, a levegő lehűlése és a fokozott őszi stresszterhelés pedig sajnos magával hozza a náthaszezont.  

 

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

Hello Mozaik

Íme a 2023-as év őszi trendszínei

  • 2023.08.29

Útmutatónkban összegyűjtöttük az őszi-téli kuckózós időszak szín trendjeit, amelyek a legnagyobb divatházak kifutóin már megmutatták magukat, és tippeket adunk, hogy ezeket hogyan érdemes kombinálni.