2024. április 24.

Idén is FŐHE Fesztivál a Nyíregyházi Egyetemen

Idén 18. alkalommal rendezik meg a Nyíregyházi Egyetemen a FŐHE Fesztivált. Az idei három helyett négy napos rendezvény lesz, és három külföldi fellépőt is láthat a közönség.

A május most már mindig a FŐHE Fesztiválé a Nyíregyházi Egyetemen. Az eseményre idén 15 ezer látogatót várnak. A Nyíregyházi Egyetem rektora, Vassné dr. Figula Erika elmondta, hogy az egyetem, a hallgatók és a városlakók életében ez egy igen meghatározó program, hiszen nagyon sok kulturális és szórakozási lehetőséggel készülnek a szervezők május 17. és 21. között. Ez egyrészt közösségépítő, másrészt a közösségi tudatot erősítő rendezvény, amely nemcsak az egyetem, hanem az egész város számára is ugyanezt jelenti.

Az idei fesztivál a szorgalmi időszak végére és pünkösdre fog esni, de a szervezők számára fontos volt, hogy az érettségi vizsgák közötti szünetben legyen a fesztivál, hogy minél többen részt tudjanak venni rajta.

A FŐHE Fesztivál fesztiváligazgatójától, Hetei Norberttől megtudtuk, idén három rendezvényhelyszínen, közel 50 fellépővel és idén először három külföldi fellépővel készülnek a közönség számára. A külföldi fellépők közül kettő Hollandiából, egy pedig Németországból érkezik majd.

A fesztiválra a belépőket online elővételben is meg lehet vásárolni, de természetesen a helyszínen is lesz rá lehetőség. Bérletvásárlásra is van lehetőség, viszont ezek csak korlátozott számban elérhetőek, így az érdeklődőknek igyekezniük kell, már csak kevesebb, mint száz darab maradt.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.