2019. június 18.

Augusztusban újra Szabadtéri Színpad!

2018. augusztus 18-án megnyitja kapuit a megújult Szabadtéri Színpad Nyíregyházán, a Benczúr Gyula téren. A nyitó darab Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjáték lesz.

A helyszín több újdonsággal is jelentkezik idén, többek között bővül a nézőtér, így idén közel ezer fő foglalhat majd helyet az előadásokon.

Szente Vajk számára ez a harmadik nyíregyházi rendezés lesz, korábban a Hello,Dolly!, valamint a Sherlock Holmes című darabokat is a városban rendezte.

A Meseautó az eredeti, legendás film alapján készül, a rengeteg újdonsággal mellett mindenképp helyük lesz a jól ismert karaktereknek, szófordulatoknak, valamint a különleges hangulatú daloknak is. A fő szereplők Gulácsi Tamás és Rák Zoltán lesznek, a társulat saját színészei mellett pedig részt vesz egy, a Pesti Magyar Színakadémia járó fiatal lány is, Venczli Zóra.

Az új verziót Szente Vajk és Galambos Attila álmodták meg, különleges, látványos elemekkel és koreográfiával. Az új dalokat Bolba Tamás szerezte. A díszletekért Turi Erzsébet, a jelmezekért Kovács Yvette, a koreográfiáért pedig Túri Lajos felel.

Megosztás

Az ŰrDongó őrületről is Spielberg tehet?

Hello Kultúra

Az ŰrDongó őrületről is Spielberg tehet?

Kiszolgáltatott, szeretnivaló lény érkezik a Földre az űrből, összebarátkozik egy kamaszlánnyal, és együtt indulnak új kalandok felé. Aki a homlokára csap, és azt mondja, hogy ez akár az ET sztorija is lehetne, az jól asszociál.

Az ember, aki eljátszotta Freddie Mercuryt

Hello Kultúra

Az ember, aki eljátszotta Freddie Mercuryt

A párszi vallású, indiai családban felnövő, majd szupersztárrá és milliók ikonjává váló fiú megformálására egy törékeny egyiptomi származású srácot választottak, akit azelőtt szinte csak sorozat és karakter szerepekben láthattunk. Mindenkiben megállt az ütő, és nemcsak a Queen rajongók aggódtak az év filmje miatt.