Augusztusban újra Szabadtéri Színpad! | Hello
2024. április 25.

Augusztusban újra Szabadtéri Színpad!

2018. augusztus 18-án megnyitja kapuit a megújult Szabadtéri Színpad Nyíregyházán, a Benczúr Gyula téren. A nyitó darab Szente Vajk rendezésében a Meseautó című zenés vígjáték lesz.

A helyszín több újdonsággal is jelentkezik idén, többek között bővül a nézőtér, így idén közel ezer fő foglalhat majd helyet az előadásokon.

Szente Vajk számára ez a harmadik nyíregyházi rendezés lesz, korábban a Hello,Dolly!, valamint a Sherlock Holmes című darabokat is a városban rendezte.

A Meseautó az eredeti, legendás film alapján készül, a rengeteg újdonsággal mellett mindenképp helyük lesz a jól ismert karaktereknek, szófordulatoknak, valamint a különleges hangulatú daloknak is. A fő szereplők Gulácsi Tamás és Rák Zoltán lesznek, a társulat saját színészei mellett pedig részt vesz egy, a Pesti Magyar Színakadémia járó fiatal lány is, Venczli Zóra.

Az új verziót Szente Vajk és Galambos Attila álmodták meg, különleges, látványos elemekkel és koreográfiával. Az új dalokat Bolba Tamás szerezte. A díszletekért Turi Erzsébet, a jelmezekért Kovács Yvette, a koreográfiáért pedig Túri Lajos felel.

Megosztás

Puccini első nagy sikere a Müpában

Hello Kultúra

Puccini első nagy sikere a Müpában

  • 2024.02.8

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival, félig szcenírozott előadásban mutatja be Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t.