2024. április 20.
Utcára vonultak Nyíregyházán

Utcára vonultak Nyíregyházán

Ne vegyék át a mandátumot az ellenzéki képviselők! - javasolja a Jobbik.

 

Ahogy arra a szombati, fővárosi tüntetésen tett bejelentés után számítani lehetett, vasárnap délután Nyíregyházán is demonstrációt tartottak. De nem civilek szervezték, hanem a Jobbik. Ahogy lapunk érdeklődésére elmondták, a civilek nem mozgolódtak, így kezükbe vették az irányítást. 

A Kossuth téren tüntetni Nyíregyházán meglehetősen kényelmes, hiszen rengeteg ülőhely van a padokon, és már a teraszok is megnyitottak.

A tüntetésen résztvevők többsége így kényelmesen, mondhatnánk, páholyból demonstrált, fagylaltot nyalt vagy hideg üdítőt kortyolt. Így aztán nehéz is volt megsaccolni, hányan vannak a valódi tüntetők, és hányan az érdeklődők. Kezdéskor lehettek vagy százan, a végére a becslések szerint már lehettek 250-300-an.

Láttunk a résztvevők között MSZP-seket is, a kemény magot azonban a Jobbik adta, a többi érdeklődő. Két transzparensre futotta ezen a tüntetésen, az egyikre tollal azt írták, „2018. április 8. a demokrácia halála", a másik egy jobb kivitelű volt, rajta hosszabb szöveg, a alaptörvényt bírálta. 3-4 zászló lengett, köztük egy jobbikos, az egyik trikolor rúdjára pedig fekete szalagot kötött a vivője.

Elsőként Gál Róbert szólalt fel, ahogy magát aposztrofálta, az alkotmányos ellenállás aktivistája. Nem túl lelkesítő beszédet tartott az alkotmányról, az alaptörvényről, arról, hogyan lett az alkotmánynak abból a mondatából, mely úgy kezdődött, hogy „minden hatalom a népé”, 2011-ben, Orbán alatt „minden hatalom forrása a nép”. Szerinte ez vezetett oda, hogy a népnek semmi beleszólása nincs már a törvénykezésbe, csak négyévente van rá szükség, amikor elmegy szavazni.

Az őt követő Adorján Béla, a Jobbik Magyarország Mozgalom megyei elnöke, a párt megyei közgyűlési frakciójának vezetőjének köszönésére, „Adj Isten!” a jobbikos mag válaszolt: „Szebb jövőt!” Arra kérte a résztvevőket, szavalják el együtt a Himnuszt papír nélkül. Emlékeztetve arra, hogy Orbán Viktornak ez nem ment fejből, mert ő felolvasta a nemzeti imát. A közönségnek nem kellett silabusz, ezért a szónok úgy fogalmazott” ti magyarabbak vagytok mint Orbán Viktor, ezért én őt ma csak vajdának fogom szólítani.”

Orbánék szerinte sörért, felesekért, ezer forintokért hozták össze a 2 millió szavazatot, miközben az ellenzék 2,6 millió voksot kapott.

"Nem demokrácia, hanem rabszolgatartás van" - utalt a cigányság kiszolgáltatott helyzetére is. Az elszakított területen élőkkel kapcsolatban azt mondta: Orbán Viktor a Kárpátalján élőket odadobta Porosenkónak, mert bizony feljegyezték azoknak a nevét, akik a választás napján jöttek át a határon.

„Vajon meg fogja őket védeni Orbán Porosenkótól?” tette fel a kérdést a szónok, aki szerint „azonnali határrevízióra van szükség. Ha visszatérnek az anyaországhoz, akkor szavazzanak Magyarországon, de akkor szavazzanak!” – fogalmazott.

Üzente a Fidesz-KDNP-nek, hogy ne stadionokat építsenek, hanem segítsék megélhetéshez az embereket. Szerinte a nyíregyháziak örökváltságát, amire méltán lehetnek büszkék, lemészárolták – Mészáros Lőrincekkel.

Erre már fújolt a közönség, és nem sokkal később jött az „Orbán takarodj!” is. Adorján szerint nem volt tisztességes a választás, ezért kedden több mint 10 ezer szavazathamisítással elkövetett választási csalás miatt feljelentést tett.

Szerinte "az ellenzéki képviselők ne vegyék át a mandátumukat, a többiek maradjanak bent, zárják rájuk az ajtót, addig, míg éhen nem halnak. Csak így térnek észhez” – szögezte le.

(forrás: http://szabolcsihir.hu/kozelet/2018/04/nyiregyhazan-is-tuntettek-vasarnap)

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.