2024. április 19.

Nyíregyházi politikus az új kormány államtitkára

Elkészült az új kormány tagjainak névsora, amelyben egy nyíregyházi politikus is helyet kap.

 

Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésére az elmúlt napokban konzultációt folytatott, amely mostanra lezárult. Az eredményekről a miniszterelnök elsőként a Fidesz és a KDNP elnökségét tájékoztatta.

A május 7-én megalakuló új kormány névsorát múlt héten nyilvánosságra hozták, így már tudni lehet, hogy pozícióját megtartja a következő négy évre is Szabó Tünde, aki továbbra is a sportért felelős államtitkár marad.


Fotó: www.kormany.hu
 

Dr. Szabó Tünde sportjogi szakjogász végzettséggel rendelkezik, kimagasló egyetemi tanulmányai mellett korábban a Magyar Úszószövetség főtitkáraként, majd általános alelnökeként tevékenykedett. Állami kitüntetései között szerepel a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság Érdemérem tulajdonosa 2012 óta. Szakmai karrierjét 3 gyermek felnevelése mellett építette.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.