2024. április 25.
Karriernap jövő héten a Nyíregyházi Egyetemen

Karriernap jövő héten a Nyíregyházi Egyetemen

A Nyíregyházi Egyetem a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályával együttműködve szervezi meg május 15-én a 13. Karriernapot. Az állásbörze belépődíj nélkül látogatható.

Idén több mint húsz hazai kiállító, több tucat állásajánlattal várja a vendégeket. Az érdeklődők próbainterjúkon és karriertanácsadáson is részt vehetnek, a színpadon pedig szakmai előadásokkal, beszélgetésekkel, cégbemutatókkal készülnek a szervezők, így szeretnének segíteni, tanácsot adni az álláskereső fiataloknak és a munka világába visszatérni vágyó idősebbeknek is.

A nagyszínpadon szó lesz karrierépítésről, a karrier és a diploma kapcsolatáról, online karrieroldalak marketingkommunikációjáról, valamint bemutatkozik több cég is, köztük a LEGO Manufactoring Kft., és a többi kiállító cég is.

Az aulában a nap folyamán lesznek próbainterjúk, karrier-tanácsadás, nemzetközi ösztöndíjakról való tájékoztató, duális képzési sarok – tájékoztatókkal, beszélgetésekkel, katonai bemutató és toborzás, nyelvtanulási tréning, idegennyelvi tesztek, LEGO bemutató, nyereményjátékok, önéletrajz-írási tanácsadás, munkajogi tanácsadás, mentálhigiénés- és karrierépítési tanácsadások.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.