2024. április 18.
Helyettese válthatja Fazekas Sándort az agrártárca élén

Helyettese válthatja Fazekas Sándort az agrártárca élén

Fazekas Sándor 2010-ben került a tárcavezetői posztra, először vidékfejlesztési, majd földművelésügyi miniszterként dolgozott, ezzel az elmúlt száz év leghosszabb ideig regnáló minisztere lett.

Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást az agrártárca élén Fazekas Sándor – jelentette be a Magyar Időknek adott interjúban a földművelésügyi miniszter.

Mint Fazekas Sándor elmondta, az utódja már megvan, személyéről hamarosan a miniszterelnök ad tájékoztatást. A 24.hu információi szerint a tisztségben Dr. Nagy István, jelenlegi miniszterhelyettes követi. A tárca esetleges átalakításával kapcsolatban Fazekas azt mondta, várhatóan bővülni fognak a minisztérium vidékfejlesztési feladatai.

Fazekas Sándor 2010-ben került a tárcavezetői posztra, először vidékfejlesztési, majd földművelésügyi miniszterként dolgozott, ezzel az elmúlt száz év leghosszabb ideig regnáló minisztere lett – írta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Húsz év visszaesés után sikerült növekedési pályára állítanunk az ágazatot, ezzel mára Európa három leggyorsabban fejlődő agráriuma közé tartozik a magyar – jelentette ki Fazekas Sándor. Az elmúlt években 70 ezer új munkahely jött létre, és ma már inkább a munkaerő­hiány okoz fejfájást a termelőknek. Ezzel együtt a termelés jövedelmezősége is javult, a munkabérek esetében pedig másfélszeres növekedést tapasztalhattunk. A magyar élelmiszerek visszanyerték az őket megillető rangot, a fogyasztók egyre nagyobb bizalommal fordulnak a hazai áruk iránt. Mindezt annak ellenére sikerült elérni, hogy az orosz embargó és számos más tényező akadályozta a fejlődést. Ráadásul az ország GMO-mentességét is meg tudtuk őrizni – sorolta az elért eredményeket.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.