2024. április 16.
Élőlánccal tüntettek civilek a Kossuth téren

Élőlánccal tüntettek civilek a Kossuth téren

A tüntetők kiemelték: Magyarországnak csatlakoznia kell az európai ügyészséghez, valamint az előző alkotmány és választási törvény visszaállítására, továbbá független közmédiára van szükség.

Civil tüntetők élőláncot alkottak a Parlament előtt hétfő este. A Jogállamot elnevezésű Facebook-csoport szervezte demonstráció résztvevői az Országház Kossuth Lajos tér felőli oldalán sorakoztak fel.

A tüntetők kezében magyar és európai uniós zászlókat is látni lehetett, néhányan az Európai Baloldal nevű párt lobogóját tartották a magasba. Az Országház előtt felállítottak egy színpadot, amelyen a résztvevők közül többen rövid beszédet mondtak.

Korábban megjelent sajtóinformációkkal ellentétben nem helyeztek el kordonokat a Kossuth Lajos téren. A környéken rendőröket és országgyűlési őröket lehet látni – írta az MTI.

Résztvevők az Élőláncot a Parlament köré! elnevezésű demonstráción a budapesti Kossuth téren az Országgyűlés alakuló ülése előtti napon, 2018. május 7-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
 

A demonstráció Facebook-meghívójában egyebek mellett kiemelték, hogy Magyarországnak csatlakoznia kell az európai ügyészséghez, valamint az előző alkotmány és választási törvény visszaállítására, továbbá független közmédiára van szükség.

Közölték, hogy kedd reggel 6 óráig maradnak az épület körül, utána pedig átvonulnak az Országgyűlés Irodaháza melletti Olimpia parkhoz,  délelőtt petíciót készülnek átadni az európai ügyészséghez való csatlakozásról.

Megosztás

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

Hello Közélet

Élő adásban élesztett újra egy nőt Oroszlán Szonja

  • 2024.03.7

A színésznő épp a NAV Dózsa György úti ügyfélszolgálatán várakozott egyik filmbeli karaktere, Timi szerepében, amikor megtörtént a baj, a szintén ott tartózkodó, és az orra előtt összeeső dr. Bárány Olga (Pokorny Lia) ügyvédnőt kellett újraélesztenie. Mindez most szerencsére csak az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) kisfilmjének forgatásán történt, de vajon éles helyzetben is odamenne-e valaki egy eszméletlen nőhöz? A felmérések szerint ugyanis ilyenkor a nők kisebb eséllyel kapnak segítséget. Legújabb, a Nemzetközi Nőnapra időzített edukációs kisfilmjével ezen szeretne változtatni a Mentőalapítvány.