2024. április 19.
Már elkészült a jövő mozija, amiben nincsenek is székek

Már elkészült a jövő mozija, amiben nincsenek is székek

Új magasságokba röpíti nézőit a virtuális technológia segítségével a Space 360, Dél-Korea új „mozija”. A filmszínház Gwangjuban épült, gömb alakú vetítőtermében pedig egy külön univerzumot hoztak létre a látogatok számára.

A vetítőterem – ahol egyelőre csak tudományos rövidfilmeket lehet nézni – kívülről leginkább egy űrállomáshoz hasonlít. Belülről azonban áttörte a 21. századi mozik korlátait: ez az első olyan 3D-s filmszínház, ahol a látogatók VR-fejhallgatók nélkül, szabadon élvezhetik a virtuális előadásokat – írja a Tech Insider.

A látogatók egy átlátszó üveghídról nézhetik végig a tizenöt perces előadást. A vetítések között a történelem olyan legfontosabb mérföldkövei szerepelnek, mint az ősrobbanás, az élet eredete, az emberi civilizáció kialakulása és a klímaváltozás okozta kihívások. 

A gömb alakú tetőt, amely lehetővé teszi a virtuális tér megalkotását, a nemzeti víz -és atomenergiai erőműtől kapták. A tizenkét méteres átmérőjű teremben egyszerre negyvenöt embert engednek be.

A Space 360 célja az, hogy a legmodernebb technikával tárja a látogatók elé a virtuális valóság szépségeit. A kiállítás 2017. szeptemberében nyitotta meg a kapuit a közönség előtt. Egy jegy mindössze 720 forintba kerül, a korhatárt nyolc évnél húzták meg, de a látogatók minden bizonnyal életre szóló élménnyel távoznak az innovatív filmszínházból.

Megosztás

Kutyabarát nemzet lettünk

Hello Ország

Kutyabarát nemzet lettünk

  • 2024.03.13

A pandémia óta egyre többen tartunk kutyát, a fiatal párok növekvő számban még az első gyermek érkezése előtt vállalnak „fur baby”-t, azaz négylábú családtagot.