2024. április 20.
1,4 milliárdos fejlesztés Nyírbátorban

1,4 milliárdos fejlesztés Nyírbátorban

1,4 milliárd forint értékű beruházás kezdődik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban, hála a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) három nyertes pályázatának - tájékoztat az MTI.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára elmondta, több mint egymilliárd forintból fejlesztik és bővítik a meglévő ipari parkot, ezen felül 275 millió forintot fordítanak kerékpárutak megépítésére, 80 millió forintot pedig a helyi óvodák és bölcsődék kapacitásbővítésére költenek.

A pályázatok annak a Top programnak a részei, melyek keretein belül egész Magyarországon vidékfejlesztési projektek veszik kezdetüket, összesen mintegy 1300 milliárd forint értékben. A program 2014 és 2020 között zajlik folyamatosan. A cél a vidék megerősítése, gazdaságának fejlesztése, valamint a helyben boldogulás elősegítése.

Az ipari parkban létrehozni egy központi autóbusz-állomást a dolgozóknak, bővítik a közműveket és az energiaellátást, valamint kialakítanak egy utat, amely az ipari parkot köti majd össze az M3-as autópályához vezető közúttal.

Utóbbi segítségével a várost megkerülve juthatnak el a kamionok a sztrádáról az ipari parkba, így a város közelekdése kicsit tehermentesül.

Megosztás